Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua Trimble eServices Lupa ja on laadittu 30.09.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Seuraavissa palvelun elementeissä on kehitettävää saavutettavuuden osalta. Suluissa on viittaus saavutettavuusvaatimukseen (WCAG). Osa palvelun visuaalisista elementeistä ei skaalaudu riittävästi, kun vain tekstiä suurennetaan 200 prosenttia (1.4.4 ), lisäohjeiden näyttäminen on vaikeaa näppäimistökäytössä (2.1.1), kohdistusjärjestys ei aina noudata visuaalista lukemisjärjestystä (2.4.3), sijainnin lisäämisessä osoitevalinnan tekeminen on epäselvää ruudunlukijalla (4.1.3), otsikkorakenteet eivät ole aina selkeitä (1.3.1).

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Kartta ei kuulu lainsäädännön piiriin.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro puutteesta meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Anna saavutettavuuspalautetta verkkolomakkeella , sähköpostitse saavutettavuus@ouka.fi tai soittamalla asiakaspalveluun puh. 08 558 55800

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta Oulun kaupungille. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomainen

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Oulun kaupunki tekee jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Digipalveluistamme tehdään saavutettavuusarviointia ja olemme sitoutuneet digipalvelujen saavutettavuuden parantamiseen

Uusien verkkopalvelujen kehittämisessä saavutettavuus huomioidaan alusta lähtien. Kehitämme saavutettavuusosaamistamme ja arvioimme kaupungin nykyisten verkkopalvelujen saavutettavuutta.

Oulun kaupungin asiointipisteistä saa apua sähköiseen asiointiin. Asiointipisteiden palveluneuvojat auttavat käyttäjiä, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa.

Saavutettavuusseloste on laadittu 30.9.2020